Pentru coca:100g unt330g faina1 pliculet praf de copt1 pliculet zahar vanilinat...Un praf de sare1 ou100g zahar pudraPentru decor:DulceataMod de preparare:Punem intr-un castron ingredientele in urmatoarea ordine: faina, untul rece taiat cubulete, zaharul vanilinat, praful de copt, oul, zaharul pudra si praful de sare. Framantam cu mana din aceste ingrediente o coca, pana obtineti o bila omogena.Impartim coca in bilute de aproximativ 30g Luam apoi fiecare biluta in parte, o punem pe planseta si o rulam intre palma si planseta pana obtinem un cilindru de aproximativ 10-13 cm lungime.La un capat al cilindrului modelam o unghie si punem dulceata (o pozitionam astfel incat sa arate ca o unghie).Apoi cu un cutit tragem 2 seturi a trei taieturi si degetul este gata.Dupa ce am format toate degetelele, le punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt , lasam intre ele un spatiu de aproximativ 3 cm si le introducem in cuptorul preincalzit, unde le coacem la 180 de grade pentru 15 minute.Dupa ce s-au copt, le scoatem din cuptor si le lasam la racit.See More
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu