duminică, 22 aprilie 2012

Tort Amandina




Blatul
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina

Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand in continuare pana devin tari.
Apoi adaugam apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.


Apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, omogenizand amestecul.
Turnam aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,

Dam la cuptor pt 30-35 de min la iar in ultimele 5 minute ridicam temperatura cuptorului.


Blatul se lasa la racit apoi se taie in doua.


Siropul
400 ml apa
200 g zahar (eu am pus doar 150 g)
2 plicuri capucino de ciocolata
Punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul
in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Siropul se lasa la racit.

Crema
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
250 g unt
3 linguri cacao
Intr-un castron punem untul (sa fie moale) si il mixam bine 1-2 minute.
Adaugam zaharul pudra si se mixam pana se dizolva zaharul.
Apoi adaugam galbenusurile si cacaoa si mai mixam in continuare cca 1 minut.

Punem pe platou prima jumatate de blat si insiropam, punem crema peste,
nivelam bine apoi punem si celalat blat si insiropam din nou.
Am intepat blatul superior din loc in loc pentru ca siropul sa intre mai bine.

Lasam astfel tortul asamblat la frigider 2-3 ore (eu am lasat peste noapte).

Glazura
200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte)
150 g smantana lichida pt frisca
50 g unt
Punem smantana lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),
apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.
Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Glazura ramane moale si cremoasa, chiar si dupa ce se intareste. Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste, apoi o turnam peste tort, incet incepand din centru.
Glazura, ca sa ramana frumoasa, nu trebuie atinsa cu nimic dupa ce o puneti pe tort.
Dupa ce glazuram intreg tortul, dam la frigider pentru minim 1 ora.

Apoi ornam tortul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu