luni, 24 mai 2010

Paine cu masline

Ingrediente:
500 gr faina
1 pachetel de drojdie uscate sau un cub proaspata
1 pahar apa caduta
2 linguri zahar
1 lingurita de sare
1/2 pahar ulei
2 oua
200 grame masline
1 praf de sare
Intr-un castron punem: paharul de apa, drojdia de bere, zaharul si o lingura de faina.
Amestecam si lasam maiaua sa creasca cam 10 minute. Cand drojdia s-a umflat, adaugam pe rand ouale, praful de sare, uleiul si faina.La inceput mestecam aluatul cu o lingura, apoi trecem la framantat circa 7-8 minute.Daca vedeti ca mai trebuie faina, adaugati putina, atat cat sa nu se lipeasca aluatul de mana. Punem aluatul intr-un castron uns cu unt si il lasam la crescut cam o ora. Apoi presaram maslinele in aluat, formam painea si o punem in forma dorita. Mai lasam painea cu masline la loc cald, acoperita, cam pentru inca o ora, ca sa creasca in voie.Intotdeauna aluatul se lasa la crescut intr-un loc cald si acoperit cu un servet curat.
Coacem piinea cu masline in jur de 40 minute, in functie de cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu