luni, 24 mai 2010
Covrigi cu sare si mac
Ingrediente:1 kg faina, 2 plicuri drojdie, sare , mac
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calda.
Apoi se pune in castronul cu faina, se face o gaura in faina si se adauga drojdia dizolvata in apa calda.
Se lasa la crescut 20-30 minute pana creste vizibil.
Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.
Se rup bucati din aluat si se modeleaza covrigi dupa imaginatia fiecaruia.
Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare.
Cand a inceput sa clocoteasca punem cate un covrig pentru 3-4 secunde, pana se umfla, se scot cu paleta pe un fund de lemn.
Se trec prin sare si mac si se pun in tava.
Se baga la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, trebuie sa devina auri, frumos copti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu