Ingrediente: 200 g biscuiţi simpli, 1 kg mere, 200 g zahăr, 1 budincă vanilie, scorţişoară, 300 ml apă.
Mod de preparare:Se curăţă merele şi se rad. Se pun la foc într-o cratiţă împreună cu zahărul şi apa şi adăugăm scorţişoara după gust.Când merele încep să-şi lase zeamă adăugăm praful de budincă şi fierbem până se îngroaşă.Aşezăm într-o tavă în care am pus hârtie de copt un rând de biscuiţi.Turnăm deasupra compoziţia fierbinte, aşezăm iarăşi un rând de biscuiţi, apoi restul de compoziţie şi deasupra biscuiţi din nou.Dăm la rece pentru cel puţin două-trei ore apoi răsturnăm compoziţia cu fundul în sus pe un platou. Apoi tăiem porţiile cu un cuţit bine ascuţit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu