marți, 27 decembrie 2011

Alba ca zapada

Ingrediente foi:-3 oua, -6 lg zahar, -6 lg ulei, -12 lg lapte, - 2 lingurite de amoniac -faina cat cuprinde
Crema:-1 l lapte, -8 lg faina, -400 gr margarina/unt, -200 gr zahar, -zeama si coaja de lamaie.
Mod de preparare 1-se pun ouale cu zaharul intr-un vas;
2-se mixeaza apoi se aduga cate o lingura de ulei,mixand bine dupa fiecare;
3-se adauga apoi cele 12 linguri de lapte;
4-amoniacul se amesteca;
5-apoi faina cat cuprinde;
6-am impartit aluatul in 5 parti egale,(am pus faina pe fundul tavii) apoi am intins foaia si am pus-o pe tava;
7-am dat la cuptorul deja incins pt cca 5 minute,timp in care am facut alta foaie
Am continuat cu foile pana ce am terminat aluatul si am lasat foile la racit
Apoi am facut crema:
1-am pus la fiert laptele amestecat cu faina(pe foc moderat amestecand continuu);
2-am lasat sa se raceasca bine;
3-am mixat bine margarina cu cele 200 gr zahar pudra apoi am adaugat peste crema de lapte; 4-am adaugat apoi zeama de la jumatate de lamaie
si se mai adauga si coaja de lamaie;
5-am pus foaia pe un platou,am intins un sfert din cantitatea de crema;
6-am continuat cu restul de foi si crema
7- dupa ce am terminat foile si crema, lasam prajitura de e o zi pe alta sa intre crema in blaturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu