sâmbătă, 26 octombrie 2013


Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente:
Pentru crema:
1 l de lapte
8 oua
4 linguri de zahar

Pentru caramelizat
6 linguri de zahar ( cu cat puneti mai mult cu atat rezulta mai mult sirop, deci blatul va fi mai insiropat)

Pentru blat
La 1 ou: 1 lingura de faina, 1 lingura de zahar


Prima data se incalzeste laptele impreuna cu zaharul. Separat am amestecat ouale intregi , trebuie amestecate cu lingura sa nu faca spuma.
Intr-o cratita un pic mai inalta, topim zaharul la foc mic , miscand oala circular astfel incat zaharul sa acopere jumatate de oala.
Turnam amestecul de lapte si oua si introducem cratita la cuptor cca 30 de minute.

Blatul este de pandispan: batem albusurile spuma , apoi adaugam cate o lingura de zahar si batem in continuare pana se topeste. Obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecam , lasam mixerul deoparte si adaugam faina. Amestecam cu o lingura de lemn, cu grija sa nu se lase compozitia.

Apoi verificam crema de zahar ars. Daca este ok, turnam compozitia de blat peste ea si introducem iar cratita la cuptor pentru inca 15 minute.

Scoatem cratita de la cuptor, lasam sa se raceasca, punem un platou deasupra si rasturnam.
Lasam oala asa fara sa o miscam si tinem tortul peste noapte la frigider.
Abia a 2-a zi scoatem cratita ( intre timp siropul de caramel a insiropat blatul ).
Apoi decoram tortul si-l servim!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu