sâmbătă, 26 octombrie 2013


 













Chec cu nuci si curmale

Ingrediente:
225 g curmale uscate, fara samburi si taiate bucati
200 ml apa fierbinte
½ lg-ta esenta de portocale, sau de alt fel
125 g unt, la temp. camerei
175 g zahar
1 ou (mare), batut ca. 10 sec cu o furculita
175 g jumatati de nuci, 115 g in aluat, 60 g pentru decorat
275 g faina
1 lg-ta praf de copt, adaugata la faina si amestecata cu o furculita

Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 4 (180 C).
Unge cu ulei si presara faina intr-o forma de chec.
2. Inmoaie curmalele in apa si esenta. Acopera 5 min, lasa sa se raceasca bine.
3. Freaca zaharul si untul cu mixerul ca. 30 sec. Adauga oul, mai mixeaza 2-3 sec.
4. Adauga, amestecand cu o lingura, curmalele cu tot lichidul, nucile, faina si praful de copt.
5. Toarna compozitia in forma. Presara nucile ramase. Coace ca. 1 h sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curat. (cuptorul meu e iute, am dat la minim, si totusi in 50 min a fost gata)
6. Lasa la racit in forma 10 min. Rastoarna pe un fund de lemn la racit.

Se poate pastra in cutie inchisa ermetic pana la 1 saptamana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu