Ingrediente:
-2 kg cartofi mijlocii
-2 linguri de ulei
-1 lingurita rasa boia
Pentru sos:
-2-3 rosii
-3 ardei grasi
-1/2 legatura patrunjel
-sare
-piper
Se curata cartofii, se spala si se lasa sa se scurga, apoi se taie in sferturi, pe lungime.
Se amesteca intr-un castron cu uleiul si boiaua si se coc intr-o forma termoizolanta, in cuptorul preincalzit, la foc moderat, timp de 45 de minute. Din cand in cand, se picura cate putina apa calda.
Pentru sosul picant, se decojesc rosiile si se taie in bucati mari iar ardeii se taie in fasii. Se pun la fiert ardeii si rosiile, apoi se paseasza legumele fierte si se condimenteaza sosul dupa gust.
Se presara cartofii calzi cu patrunjel fin tocat si se adauga sosul fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu