sâmbătă, 2 ianuarie 2010

GOGOSI IMPLETITE

Ingrediente:
1,5 kg faina alba
3 cubulete drojdie (100 gr praf)
3 lingurite zahar tos
2 oua
150 ml ulei
1 pahar de lapte
sare dupa gust,
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu zaharul si cu laptele care s-a incalzit in prealabil si se lasa 5 minute. Se toarna peste faina, se adauga si oualele batute, uleiul si se amesteca bine, pana se obtine un aluat destul de elastic.
Aluatul se lasa la crescut 30 de minute, la cald. Se intinde aluatul pe masa de lucru si se imparte in cilindri subtiri si lungi, care se ruleaza, in spirala, de la jumatate. Intr-un vas se pune ulei la incins si cand este foarte bine incins se pun gogosile rasucite. Se lasa pana devin aurii-cafenii si apoi se scot pe un servet de hartie, pentru inlaturarea surplusului de ulei.

4 comentarii: