12 oua
Pentru umplutura:
100g sunca
1 cutie branza Almete
1 lingura smantana
piper si sare dupa gust
1 lingura maioneza
galbenusurile de la cele 12 oua pe care le fierbem
Pentru maioneza:
1 galbenus crud
Sare dupa gust
1 lingutita mustar
Ulei in ce cantitate dorim
Pentru ornat:Masline fara samburi
Mod de preparare:Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.
Dupa ce ouale s-au racit, le taiem in 2 pe lung si scoatem galbenusurile. Pentru a avea stabilitate pe platot si pentru a nu se inclina in parti, in partea bombata din exterior a oului, taiem o bucatica mica din albus, astfel incat sa devina plata si sa aiba stabilitate.
Sunculita o taiem foarte foarte marunt, idea este ca trebuie ca bucatelele de sunca sa poata trece prin duiul spritului, asta daca dorim sa umplem ouale cu spritul, daca nu putem sa lasam sunca si bucatele mai marisoare.
Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 galbenus crud, 1 lingurita mustar, si un praf de sare. Amestecam cu o spatula, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Dupa ce avem totul pregatit incepem sa facem umplutura: punem galbenusurile intr-un castron, adaugam pasta de masline, sunculita, branza Almete, maioneza, smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust si pisam totul cu o furculita pana obtinem o pasta fina si omogena.
Punem pasta obtinuta intr-un sprit si incepem sa umplem ouale rand pe rand.
Dupa ce am umplut ouale, pregatim ornamentele paianjen din masline, ornamente care le aplicam in varful oualor umplute.Taiem 12 masline fara sambure in doua pe lung, acestea vor reprezenta corpurile paianjenilor.Apoi din alte masline taiem cate 8 picioruse pentru fiecare paianjen, si le atasam de corp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu