sâmbătă, 23 martie 2013

Banana bread




Ingrediente:
270 gr. zahar
220 gr. faina
praf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
120 ml ulei
80 ml apa
2 oua
3 banane medii coapte bine (stropite cu putina zeama de lamaie)
1 pumn de nuci maruntite (optional)


Bananele se zdrobesc cu furculitza si se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Intr-un bol se amesteca impreuna zaharul, faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, apoi se incorporeaza uleiul, apa, oualele, banananele zdrobite si nucile maruntite.
Am folosit mixerul 2-3 minute ca sa obtin o masa omogena.
Am uns o tava cu ulei , am tapetat-o cu faina, apoi am turnat compozitia in tava.

Am dat la cuptorul preincalzit.
trebuie sa stea la cuptor pana cand se bronzeaza frumos deasupra si trece testul cu scobitoarea...
Sa aveti rabdare ca se face destul de greu-45-50 min,  poate si mai mult...depinde de cuptor.

Cand a fost gata, l-am lasat putin sa se racoreasca apoi l-am rasturnat pe un platou.
Feliati-l cand e rece.
Puteti sa-l pudrati cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu