vineri, 22 martie 2013

TORT DIPLOMAT

Ingrediente:
5 oua
700 ml lapte
700 ml frisca HULALA pentru compozitie si 300 ml pentru ornat
80 gr gelatina (numai de cofetarie, din aceea granulata - se gaseste la Metro)
zahar vanilat
esenta rom (2 flacoane Dr. Oetker)
500 g zahar
3 cutii ananas
stafide
Intr-o cratita se pun laptele, zaharul, ouale si zaharul vanilat.
Se pun pe foc si se amesteca continuu cu telul pana incepe sa clocoteasca putin.
Se de de pe foc si se adauga gelatina (tinuta in prealabil in apa rece cateva ore) bucatele peste compozitia fierbinte.
Se lasa la rece cam 1 ora si se amesteca cu telul din cand in cand. Separat, se bate frisca Hulala.
Peste frisca batuta se pune esenta de rom. Peste frisca batuta se pune esenta de rom, apoi ananasul taiat cubulete si stafide tinute in rom, lichior sau whisky si apoi stoarse putin. Se amesteca bine.
Compozitia racita se pune peste frisca amestecata cu ananas etc. Se amesteca bine.
Compozitia rezultata se pune intr-o cratita pe care inainte o bagati sub un jet de apa (interiorul), apoi ii puneti celofan sau o punga pe interior.
Se da la frigider si se lasa peste noapte. A doua zi se scoate de la frigider, se intoarce cratita pe un platou, se scoate tortul, celofanul si se orneaza cu frisca (cei 300 ml ramasi) si fructe exotice. Sau se poate imbraca in fondant.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu