-
Ingrediente
5 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de ulei
7 linguri de faina
o lingurita de praf de copt
o lingurita esenta de vanilie
o lingura de cacao
coaja rasa de la o lamaie -
Mod de preparare
Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei - 1/2 lingurita de praf de copt - esenta de vanilie - coaja de portocala sau lamaie Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala (eu am folosit coaja de portocala) si se amesteca bine. In final se adauga uleiul si apoi faina cu praful de copt cernute in prealabil. Se amesteca usor evitand astfel formarea cocoloaselor. Pentru partea alba avem nevoie de: - 5 albusuri - 3 linguri de zahar - 3 linguri de ulei - 4 linguri de faina - 1/2 lingurita de praf de copt Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul ploaie. Cand zaharul este perfect incorporat in spuma se adauga uleiul, urmat de faina si praful de copt cernute in prealabil. In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie (partea galbena), dupa care se cerne cu sita mica una-doua lingurite de cacao. Se toarna in tava a doua parte a checului, partea alba si se niveleaza cu un cutit cu lama lata! Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ o jumatate de ora, sau pana ce checul capata o culoare aurie!Se pudreaza cu zahar.
vineri, 22 martie 2013
Chec in trei culori
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu