vineri, 22 martie 2013

Prajitura cu lamaie



Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g. unt
- 250 g. zahar
- 1 plic zahar vanilat (10 g.)
- 4 oua
- 2 lamai (mici)
- 350 g. faina
- 2 lingurite praf de copt

Pentru glazura:
- 200 g. ciocolata alba

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se bat spuma, cu mixerul, untul si zaharul. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul, si compozitia se bate in continuare. Se spala lamaile, se sterg si se rade coaja. Se stoarce sucul. Ambele se adauga la compozitie.
Se cerne faina si praful de copt si se omogenizeaza in compozitie.
Se tapeteaza o tava. Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza cu o spatula. Se coace cca. 25 de minute sau pana ce se rumeneste.
Pentru glazura, se topeste ciocolata la bain-marie si se acopera prajitura. Se taie apoi in romburi sau patrate si se decoreaza cu feliute de fructe zaharisite sau proaspete.

Sfat:
Puteti folosi si urmatoarea glazura:
- 250 g. zahar pudra
- 4, 5 linguri suc de lamaie
Se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra si se intinde peste prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu