vineri, 22 martie 2013

Crema de zahar ars- ornata cu frisca, inghetata de fistic si fistic maruntit



Ingrendiente:
1 l lapte
6 oua
4 linguri de zahar + 6 linguri pentru caramelizat
1 plic zahar vaniliat
1 lingura faina/amidon

Se pun ouale , zaharul, faina intr-un castron si se amesteca cu grija sa nu faca spuma.
Se toarna laptele caldut si se amesteca.
Separat intr-o cratita se pun 6 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc mic.
Se rasuceste cratita cu grija astfel incat caramelul sa "tapeteze" peretii.
Se toarna cu grija amestecul de oua si lapte , se baga la cuptor la foc mic timp de aproximativ 25-30 minute.
Se face testul cu scobitoarea, adica se inteapa crema cu o scobitoare si daca aceasta este curata inseamna ca crema este gata.
Se lasa sa se raceasca bine si se serveste alaturi de putin sirop.
Se poate adauga frisca si/sau inghet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu