vineri, 22 martie 2013

Prajitura zburlita


Ingrediente:
- cca. 400 g faina
- 3 oua
- 1 pachet margarina (250 g)
- 200 g zahar
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 300 g gem de fructe de orice fel
- 150 g nuci sfarmate si prajite
- esenta de rom

Se bat albusurile de la cele 3 oua cu zaharul pana rezulta o spuma. Peste aceasta compozitie se adauga si amesteca galbenusurile si margarina, praful de copt si zaharul vanilinat si apoi esenta de rom. In final, se adauga treptat faina pana se obtine un aluat de consistenta tare.

Se intinde o foaie groasa din 2/3 de aluat, care se aseaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Peste foaie se intinde uniform gemul peste care se presara nucile. Treimea ramasa din aluat se rade deasupra, apoi se introduce in cuptor pentru aproximativ 35 minute. Cand se scoate tava de la cuptor, se presara zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu